ChaBlis takker søta bror: Kult å være medlem i svensk raseklubb


ChaBlis har nå blitt en hund med egen termos og drikkekopp. Det kom i posten fra Terrierklubben i Sverige! Alt med hund er liksom så mye bedre i Sverige. Det kommer sikkert av politikken, der hver kommune har sin hundeklubb. Og det er ikke bare en liten brakke og gressflekk, vi snakker hytter, digre områder med plener og utstyr osv. Også har de jo sin egen bruksorganisasjon – SBK – som ikke bare arrangerer stevner, men også har avlsansvar for bruksrasene med masse fokus på mentalitet osv. Jeg har vært mange ganger å starta i Sverige, for det er jo kjekt å kombinere med litt shopping. Og det er alltid et stevne som passer i nærheten av dit jeg skal.

Svenska Terrierklubben og Airedale Terrier Gillet har årskonkurranser og kårer beste hund i mange aktive klasser og ikke bare i klassen utstilling – som ser ut til å være alt som betyr noe her på berget, Det er veldig morro å være med på dette, da man jo får prøvd seg litt mot de andre Airedalene, samt får litt blest om det man driver med. Nå har det vært litt munnbindtid og det har ikke blitt så mye starting hos Søta Bror på oss som før.

ChaBlis har tidligere være Årets brukshund både i Svenska Terrierklubben og i Airedale Terrier Gillet. Nå er det kommet mange knallgode hunder fra flinke oppdrettere til Sverige, så konkurransen har hardnet betraktelig. Men også iår, så greide vi å få to Airedale på toppen i SvenskaTerrierklubbens bruksklasse. Vi ble slått med masse poeng av Maria Juslin og Wayosi Elza – men min tiår gamle hunk – som har vært litt skadebefengt i fjor – greide jammen meg en andreplass med sine to starter i Elitspor ifjor. Utrolig hyggelig å få pakke i posten! Og med termos og drikkekopp med SvTek sin logo på! Noe man alltid behøver.

Ja, for jeg må si at de årene jeg har vært medlem med Airedalene mine av raseklubber her i Norge, så er det jaggu ikke mye til oppmerksomhet man får. ChaBlis har oppnådd mange ting i kategorien ‘første Airedale’ – feks tre ganger godkjent redningshund, første med IGP1 og IBGH3, mange år i NBF klasse A – begge grener, faktisk og har hun kommet seg opp i LP3 i lydighet. Noe er lenge siden og noe er ganske nylig. Men jeg har vel ikke fått så mye som et gratulerer i posten. Men fra Sverige har det kommet små pokaler, et stort hundebur, diplomer osv og nå sist – en termos og en drikkekopp med logo. Stas.

En annen artig ting som kom i posten fra Sverige, var en påskjønnelse fra Airedale Terrier Gillet fordi Quinny hadde oppnådd mål i deres RAS. De har lagt seg på en frivillig linje der, mtp testing og merittering av hund. Også er de såpass flinke at de følger med, og premierer de som gjør det som RAS mer en antyder at bør gjøres med Airedale. De har kriterier på tre av deres ønskede kartlegginger – som er HD røntgen, AD røntgen, utstilling, mentaltest, og jeg lurer på om det også er øyelysing. En av aktivitetene må ha funnet sted i året det premieres for. Quinny tok AD / HD røntgen som ettåring, to mentaltester (MH og MT) ifjor samt deltok på utstilling i Sverige og fikk da Diplom for dette i posten. Morro morro!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s