Quinny på Ultralyd: Det er liv derinne!


Jeg var aldri i tvil om at parringen i januar var vellykket, men likevel så var det jo spennende når vi møtte opp til Ultralyd på dag 25. Det er nå ti dager siden, så hun er snart ferdig med 5 uka som drektig og man kan såvidt ane en liten mage der. Det strømmer på med kjempebra valpekjøpere, og lista vokser stadig.

Jeg er spesielt glad for å ha fått mange konkurransefolk på interesselista. For jeg mener det er på tide at vi får vist fram disse fantastiske linjene ‘derute’. Visst blir det gode familiehunder og turhunder – men ift stamtavla til mor og far, så forventes mange med det lille – eller store – ekstra. Her er link til infoside om kullet: https://kristinloken.com/airedale-terrier-med-dokumenterte-bruksegenskaper/

Vi så akkurat det vi hadde forventet å se; flere ‘bobler’ som akkurat var i ferd med å skifte form fra helt runde til avlange. Og vi kunne se at det var noe inni dem også. Det er vanskelig å se antall på ultralyd, men vi så hvertfall fire forskjellige og flere enn det. Det vil jo da si at alt er iorden. Hadde vi kun sett en – eller ingen, så kunne vi jo ikke være sikre på at det var OK.

Veterinæren sier at Quinny ser ut til å være helt i rute ift parringstidpunktet. Dvs forventet nedkomst ca 2. april. Jeg har bursdag 3.april og det ville jo være en fantastisk bursdagsgave!

Fremdeles er hun i stand til morsomme treningsøkter! Vi har gått litt på ski og trent litt på barmark. For selv om hun skal bli mor, så er det kun en kort periode i Quinnys liv. Vi var jo godt i gang med diverse trening nå, også blir det en liten pause og valpegøy, før hun nok er på vei dit vi var på vei. Sommeren er lang og vi har allerede endel planer som innebærer trening.

Vi har kjøpt fødekasse på finn.no og jeg har lest flere kjempebra bøker av Astrid Indrebø, slik at jeg skal forstå litt mer av dette. Hadde jo tidligere en kattekennel med mange fødseler, men hund er – vel, litt MER lisssom…. Jeg har heldigvis mange kjente som er erfarne oppdrettere og dere får nok litt telefoner i nærmeste framtid 🙂

Idag er vi på dag 35, dvs at Quinny straks er på vei inn i sjette uke av drektigheten. Hun er blid og fornøyd og virker ikke være slapp, annet enn at hun sover litt lenger om mårran og er litt mindre ‘tullete’ på tur. På vei til å bli en slik forstandig og voksen mor? Quinny har en fantastisk flink mor i DeeJuniper, så det er lov å håpe at hun har arvet noen av de egenskapene. Her er en film fra dagen vi var i Tyskland for å velge ut Quinny blandt sine 10 søsken. Det er så gøy å se hvordan hun jobber med å lære dem å leke ved å liksom stikke av med lekene deres og legge dem et annet sted. Slik lærer de at har du en leke, så må du jobbe litt for å beholde den. Men – kommer en som bestemmer, så har du værsågod å slippe den. Man ser allerede her at de har en svært god lek, både jakt og byttedrift. Og man ser hvor sosiale der, siden de faktisk velger å leke med noen, ikke bare surre rundt alene. Det er jo det jeg setter sånn pris på hos Quinny – at hun vil gjøre ting med meg. Hele tiden. Hun har en stor sosial del, som faktisk ikke tane ChaBlis har. Hun leker kun for lekens del og for byttet sitt, om jeg er med så er det hyggelig, men det er ikke et must. Quinny har lilla halsbånd:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s