IPO in spe


Cbhopp.  ChaBlis har nesten hele sin slekt i IPO-land. Mange spesielt gode hunder ligger bak henne og Airedalen i Tyskland er jo konstruert – om man kan bruke det ordet – til slikt bruk.

Vi har snust på IPO. Først i sommer på seminar med Slagen HK og Armin Winkler. Der fikk jeg se hva slags anlegg hun har! Hun er uredd, biter helt inn på filla og er superfokusert.

  • Vi har øvet på;
  • Å skifte inn  – altså bite langt nok inn på puta.
  • Capping – samle seg, lukke munnen før hun spurter fremover.
  • Ta mann – å løpe alt hun orker, hoppe opp og bite i puta.
  • Runder – løp etter mann inn i et skjul, bjeff foran helt til puta kommer frem og bite i den.
  • Alt har bare vært moro og igrunn en avansert form for lek. Vi skal ikke drive med bitearbeid før hun blir adskillig eldre. Dette var en test på anleggende hennes for å se hva det er viktig å jobbe med og hva vi skal tone ned nå i oppveksten. Og ikke minst så var det kjempeinteressant for meg, som ikke kan allverdens om dette fra før.

Men IPO er ikke bare bitearbeid. Det er også spor, som vi fikk noen flotte tips til – og det er lydighet. Armin synes ikke man skal trene noe nevneverdig lydighet med så unge hunder, fordi hjernen deres er ikke ferdigvokst sånn at de egentlig ikke kan lagre erfaringene og kommandoene enda.

Men det er delte meninger rundt akkurat det, så vi har da trent litt for det, men uten alvor eller plan. Mer om temaet i annet innlegg…OG VI LAGET FILM! ..http://www.youtube.com/watch?v=NvJoIZf16Pg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s