Sølen drømmeferie..


ChaBlis går tur i sandtaket med belønningen sin.
ChaBlis går tur i sandtaket med belønningen sin.

 

Brukskurs på Sølen. Flott natur. Kjempebra instruktører. Flinke medkursere og haugevis av flotte hunder. Næsj.. jeg syns ikke Syden frister gitt..

Jeg har med begge ‘mine’ og Karl Olav har sin – Ronja. De er på spor og mine er på rundering og lydighet.

Emil har rundert til den store gullmedaljen han altså.. Han leverer bittet på midtlinja – kanskje ikke alltid rett ihånda mi, men jada jeg skjønner hva han mener – han har funnet folk derute i skauen.. Vi har nå kommet dit at vi kjører uten påvirkning, helt skjulte figuranter og vi har fått til et par vellykka tomslag.

Emilsen leverer varene han, sånn nesten hver gang..

Flere som har gått seg bort?
Flere som har gått seg bort?

Siden han har vært litt hyllevare siden ChaBlis kom, så synes jeg det er viktig at han og får ha det gøy. Jeg ser imidlertid at det virkelig må gjøres noe på slankefronten her nå – ikke bare med meg, men Emilsen er litt tung i sæssen. Litt lettere så hadde han nok løpt mer i lyngen og mindre på stiene. Nå blir han kalt for stifinnern…..

Nybikkja – ChaBlis – knurr – kalven – er også med. Litt mindre planmessig trening, men vi får da gjort en del fordet. Og det må jeg si asså; What a dog! Hun overrasker hver eneste dag og er et eneste solskinnsoppkomme. Hun sover fint i campingvogna, er sånn noenlunde stille i buret i bilen. Bare det å være her på Sølen med minst 54 hunder som nærmeste nabo er jo en stor påkjenning. Hun burde vært helt kake. Men neida…

Til nå har vi hatt;

* To runder med grusspor i sandtaket; 3 forholdsvis korte hver gang som har vært tydelige pga avtrykkene mine i sanden. Hun går store deler av tiden i sporkjernen og viser en kjempelyst til å jobbe. Jeg må holde mye igjen for hun vil fort videre. Det kan jo hende at det hadde gått bra, men siden det hender at hun er litt utenfor kjernen innimellom så må jeg ha kontroll på tempoet. Hovedgrunnen til at hun går utenfor noen få ganger er nok at hun ikke helt greier å roe seg ned nok. Jeg har jobbet en del med nettopp det, men ser at vi har litt igjen her. Sporene har gått mest rett fram, men jeg har lagt inn buer og til og med en vinkel som funka fint.

* Feltsøk: To ukjente gjenstander (ikke leker) ble lagt ut mens hun så på. De ble lagt sånn at hun ikke så hvor de ble lagt. Hun ble så sluppet ut for å hente dem. Hun jobbet kjempefint og plukket dem begge, en etter en. Jeg må løpe foran henne for å få henne til å komme til meg, men herregud. Hun er drøyt fire måneder…

* Å svømme ut og hente ting i vannet har hun gjort lenge. Men å dykke lærte hun litt ufrivillig i dag. Jeg heiv ut en ball som ikke fløyt.. Hun svømte av sted og lette og lette.. Lenge.. Jeg måtte tilslutt hente den. Men slapp ned ned på grunna.Hun lurte veldig… men tilslutt hentet hun den med åpen munn.

*Litt lydighet med vekt på å sitte og gå riktig på plass. Noe vi har øvd på en stund, men nå fikk nyttige tips fra Hilde. Jeg har fortiden på planen å trene inn på plass, innkomst foran, dekk og stå med låste forbein, apportering og ja denna innkallingen da….

Og – sånn ellers – så er hun med å tråkker runderingsløypa hver dag, hun svimer litt rundt i pausene og jeg bruker masse tid, kanskje allermest tid, på å øve på byttelek. For det er jo nøkkelen til en hel masse iforbindelse med hundetrenig.

Så kort oppsummert; Bra jobba på begge hunder, ja Ronja også, hun går fint spor med oppsøk og alt -men det er liksom ikke mitt bord her. Masse hyggelige folk og hyggelig gruppe, tyskertøsen overrasker stort! Gleder meg til resten av uka.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s