Hundeførerlydighetstrening in Spe


Pølse-fri-ved-fot. Greit konsep!
Pølse-fri-ved-fot. Greit konsep!

Denne uka fylte ChaBlis 5,5 mnd og jeg syns det var på tide med litt forsiktig lydighetstrening. Vips var vi påmeldt Hundeførerkurs hos Odd Jøran Eide på Kalabanen i Sarpsborg. Og det viste seg å ikke være noe å angre på! De siste 5 dagene – altså min siste ferieuke – har vi tilbragt der.

Fantastisk lærerikt! Mange forskjellige typer hunder med forskjellige ting å jobbe med. Spesielt for meg som ikke har hatt et sånt arbeidsjern som ChaBlis før, så var det uvurderlig hjelp og få akkurat nå. Hun har vært helt fantastisk hele uka. Alltid klar for å gjøre noe, alltid klar for utvikling – lærer kjempefort og er utrolig fokusert. Verre med meg kanskje. Sånt er utrolig slitsomt og krever mye konsentrasjon. Men så har det da også vært et HundeFØRERkurs der vi har hatt oppgaver hver dag og har måttet legge opp treningen selv og også være med på å evaluere andre. Jeg har nå fått et knippe med ting å trene på fremover. Ting som passer for oss ift vår utvikling og som gjøre at vi jeg greier å tøyle utålmodigheten min…

Fri ved fot Pølsespising mens vi går. Holdter, vendinger etc. Stikkord: Hold pølse riktig og ikke for langt unna. Fått til flotte holdter.

Innkalling: Ikke så mye selve lydighetsøvelsen, mer daglig lydighet ift å få henne til å velge meg hver gang. Stikkord: Kun en sjanse, ellers blir hun hentet og fortalt tydelig hvor feil det er å ikke komme når jeg roper. Hatt fantastisk fremgang!

Hals og – ikke minst – stille: Halser lett og forstår og digger ‘oppgaven’. Ikke fullt så gøy å være stille 😉 Men denne øvelsen er gull verdt i hverdagen også. Stikkord: Settes ned og roes evt bruk halsbåndet.

Sitt/dekk/stå. Med fokus på oppsitt fra dekk med låste frambein. Dette er sååå vanskelig. Og jeg vil gjerne lære det inn nå sånn at hun utvikler et muskelminne for fremtiden. Stikkord: Ha bevegelse fremover, hold i halsbånd og idet hun står stille, si sitt, slakk båndet og belønn når hun sitter riktig.

Hold / Apport: Fortsetter som før. Er på god vei og hun holder fint med kontakt. Øke lengden også etter hvert vanskeligheten.

Perfekt bruk av ferieuke 3! Strand og sånn? Neitakk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s