Hurra! Delmål nådd.


I helgen har det vært Drammen Hundefestival. Her hadde vi meldt oss på i LP1 begge dagene. Det gikk veldig dårlig lørdag og ganske så bra søndag. Vi kom oss vekk fra 3.premie pølen og opp på 2. premie og vi nådde et delmål jeg har hatt en stund – Apellmerket i Sølv – som man får om man ikke har noen nuller. Hurra!

2014-03-09 14.18.40 2014-03-09 14.18.53

Nei, vi har ikke trent nok til at det bare er å gå inn og hente opprykket, men jeg tenker at den erfaringen det er å starte og se hva som funker og ikke funker er fint for meg. Verken jeg eller bikkja blir veldig såra og vonbråtne  så da er det ikke skadelig 😉 Det jeg forsøker å ha i hodet når vi skal inn i ringen er ikke resultatmål, men arbeidsmål. Altså jeg konsentrerer meg om hva jeg må gjøre for å støtte henne best. Så når jeg svikter og av en eller annen grunn ikke gjør det jeg skal så blir jeg lett sur. Har dette konkurransegenet da.

Fredag var en møkkadag av dimensjoner pga møter med jobb og NAV. Og jeg skjønte igrunn ikke at jeg var sliten av det på lørdagen. Men jeg ser det på filmen at jeg har jo null energi eller tankevirksomhet. Og da blir man straffa.

Denne helga hadde jeg et eksperiment gående. Jeg har vært veldig usikker på hvordan jeg skal varme opp før konkurranse med ChaBlis. Det har blitt i overkant med lyd og hopp i tidligere starter. Forventningene hennes er skyhøye og hun har ikke fått rutine med sånne settinger som en konkurranse er. Hun er en sånn type hund som blir høyere under press, hun forsøker å kompensere med omgivelsene. En super egenskap, men jeg må få regulert den. Og resultatet etter helgen viser at hun ikke kan være altfor lav i drift når vi starter, for da blir hun bare fjern underveis.

Lørdagen tenkte jeg å dempe henne mest mulig før start. Jeg hadde henne inne i hallen en times tid før vi skulle starte. Hun måtte ligge mesteparten av tiden og jeg fora på med godbiter når hun var stille. Det var vel mildt sagt ikke noe bra sjakktrekk ;/ Denne hallen er sinnsykt bråkete og det er veldig trangt rundt ringene og hunder og folk passerer i ett kjør. Tannvisning og fellesdekk gikk såklart kjempebra, for hun bare satt der og lå der og vi innkasserte 40 p. Men etter å ha venta i ‘votter og vinter’ på vår tur så var det ikke mye krutt i dyret gitt. Jeg var en elendig hundefører som ikke tenkte på å belønne mer mellom øvelsene for å få opp drifta.. Det ble kort sagt en elendig oppvisning som endte så vidt på godkjent over 100p og nedtur.

Etter den elendige opptredenen i går så hadde jeg lagt en slagplan for idag. Mye mer oppvarming, med ball i tråd og i det hele tatt. La henne litt ned inne i hallen før fellesøvelsene så vi kom oss noenlunde fint igjennom.

Vi var ute i ringen igjen som nr 2 og jeg gikk inn for oppgaven å gire henne opp før det så hun var på nett. Det viste seg å være litt for lang tid å drive med denne giringa, men det var en helt annen hund som var i ringen i dag ift i går.Hun var likevel ikke så mye på nett som hun pleier andre steder, men det er en krevende hall. Jeg syntes selv at jeg var flinkere til å være i bobla og ikke ense omverdenen så mye som lørdagen.

Harde fakta:

Tannvisning: 9, fellesdekk: 8 – fin dekk ned, ligger stille mesteparten av tiden, litt snusing og må ha dobbeltkommando på oppsittet. Lineføring 6: Disaster! Aner ikke hvorfor, men hun er ikke med meg. Ser mer ut som om vi trener på gå pent i bånd. På siste holdt så bli hun stående ca 1 meter unna meg og se på noe på tribunen. Dekk fra holdt 6: samme styret med fri ved fot og hun  legger seg skjevt. Innkalling 8,5: Hun kommer som en rakett! Og setter seg pent…. rett bak meg. Tror vi fikk litt poeng for kreatvitet der. Stå under marsj 8: Litt skjev stå og jeg senker farten når jeg går inntil henne. Men bra! Hinder 8: Flott utført, men hun er i overkant ivrig med innsitt til utgangsstilling. Avstand 5: Ikke bra, hun er kjempevanskelig å få opp i sitt. Gud vet hvorfor. Men flotte dekker da.

Alt i alt så er det masse som er bra og jeg trenger å finne nøkkelen til rett drift. Da tror jeg mye er gjort. I dag så belønnet jeg henne ved å dra henne bortover i forbeina mens hun hoppet opp og ned. Kjempegøy!

http://youtu.be/TYspp7aRTuE

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s