Aha opplevelser på Wirecoat workshop!


Jeg drev med rasekatter før jeg fikk hund. Der vasket vi og fønet og stasjet og sto vi i. Jeg var litt overrasket over å få beskjed om at terriere ikke skulle vaskes før høyst nødvendig. Hvorfor var det ikke sånn at den pelsen også ble feit, tørr, slitt eller sprø? Jo de nappes, var ofte svaret. Javisst. Men likevel? Litt pleie eller? 

20180615_135025
Her er ChaBlis nappet – eller groomet som det heter av mannen til Francesca – Hugo.
20180615_134835
Løpetid.. Derfor den rare kladasen bak..

Etter tips fra Kristin G med ganske lik type hund som min, dro vi på WireCoatWorkshop med italienske Francesca Cassin som har drevet med terrierpels i 30 år.

FB_IMG_1540103516022Hun kikka på pelsen til Chablis og var ikke det minste overrasket over at det ikke var så mye av den (!). Den er jo igjen i skogen! Hun kunne fortelle at all pels slites pga påkjenninger av forskjellig slag, men spesielt brukslinjene er kjent for å ha fantastisk bra pels. Men noe av det som gjør den så bra, er at den er svært stiv og stri og tørr. Og derfor brekker den også lett.

Jeg har aldri hatt behov for masse beinhår og skjegg, men tenker innimellom at det kunne vært stas om hun så litt mer ut som det hun var og litt mindre som en nyklipt puddel. Og vi kan jo kanskje også dra litt på utstilling for morro skyld. Nå som jeg har fått vite at hun faktisk ikke er ‘støgg’ slik en stor norsk oppdretter liker å lire av seg sånn passe halvhøyt bare vi er i nærheten.

oznor
oznor

Fuktighet er tingen. Denne stive pelsen må tilføres fuktighet. Og endel andre nødvendige stoffer. Og den må beskyttes. Og, som sagt; bades. Ofte! Så på Francesca sin ordre handlet vi sporenstreks inn avfetting – for å fjerne fett og andre tunge stoffer i pelsen, shampo som tilfører fuktighet for terrierpels, balsam – (ja, også for terrierpels!) og noe som heter Ice on Ice som jeg sprayer på for å beskytte spesielt benhår og skjegg når det løpes i skog og mark. Noe det jo gjøres så og si hver dag. Takk til Waggytail som selger så utrolig mye flotte saker og ting!

cof

Vi fikk også lære at sand og skitt i pelsen er pelsens verste fiende og bidrar til slitasje. Det jeg gjør nå, er følgende; ‘

  • å spyle ut sand og skitt.
  • Jeg har sluttet å bruke maskin på de korte stedene på pelsen, for jeg ser jo hvor mye penere og mer beskyttende pelsen blir når vi napper…
  • vasker med Francescas shamporegime helst hver 14 dag.
  • sprayer på Ice on Ice når vi skal ut på større ting
  • Sprayer på en balsamblanding før jeg børster benhår og skjegg med en børste med gummitagger som er butte.
  • Børster gjennom så ofte som mulig med fin børste.
  • Napper oftere! Med min nye, flotte kniv. Og vi kjøpte jo også elektrisk trimmebord da.. Slik at det er lettere å få til dette. Så jeg tenker det jeg at om noen måneder så blir det forhåpentligvis litt hår på min og ! mde

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s