Ikke helt som tenkt..


Da er årets bruks – sesong over. Og det er litt sånn… eh? Litt sånn hvem-slo-av-lyset- følelse. Da sesongen startet så trodde jeg seriøst vi skulle få til hvertfall litt. Jeg hadde et lite håp om at et lite cert kunne komme snikende foreksempel. At livet i A og Eliten ikke er så lett som livet i lavere klasser var jeg klar over, men.. hallo? LITT bedre kunne det ha gått eller? 20171126_154624

Det er vel ingen år vi har fått til så lite som iår. Og ja, har virkelig forstått det at ting går opp og ned. Men opp? Hva skjedde med opp? Og prosjekt komme på lista som redningshund gikk og fløyten gitt. Det tenker jeg vi skal få til neste år så det er jeg ikke redd for.

Men jeg hadde igrunn gitt opp bruksen. Skulle drive med IPO. Vel, der viste det seg at sporet ble vanskeligere å gjøre om på enn tenkt. At lydigheten måtte jobbes med, visste jeg jo. Men var godt i gang med det.

Så gikk det så bra på NBF uka på Sølen i sommer, fikk mange gode råd, også syns jeg nå det ble for teit å gi opp bruksen likevel, når vi hadde kommet såpass langt. Så bestemte meg for å forsøke å redde stumpene. Pusle sammen noe likevel.

Ja, man skal ta med seg det positive og bygge hund til neste stevne og sånn. Det har jeg tappert forsøkt. Har ved flere anledninger unngått å gå helt i kjellern og reise hjem dødskuffet. Men å si det ikke har skjedd, ville være å overdrive stort. 20171126_154351

Noen vage lysglimt har det vært;

  • Vi har fått til noen godkjente stevner i begge grener.  Både i Norge og Sverige.
  • Vi har noen ganger lykkes med rett type oppvarming før lydigheten, sånn at dette terrierdyret er bittelitt i vater. Jeg har lært masse om det! Det er viktig!
  • Vi har fått en bombesikker fellesdekk. Vi går svært ofte dødsbra felt.
  • Om vi ser bort fra de siste 2 sporstevnene med hhv pøsregn og villsvin, så har det vært mye plukking av pinner og trygg sporgåing. Og det er ganske oppsiktsvekkende for spor har jeg aldri fokusert på.

Men runderinga?! Hvem slo av lyset lissom?? Det var jo det vi kunne engang. Er jo det jeg syns er gøyalst og har trent mest på. Og det er så og si bare på stevner det skjer. At det ikke funker. At det blir feil. At det enten tusles rolig ut og surres rundt eller at jakta lissom aldri starter eller det løpes noe sinnsyyyykt! Fått endel konstruktive råd som jeg har tro på og som jeg tror kan hjelpe på sikt. Siste stevne i Karlstad så jeg at jakta var på plass og motivasjonen skyhøy. Det ble klapret i tenner og bitt i lår :0 Altfor høy syns dommern og trakk oss masse, men jeg likte likevel det jeg så der.

cof

Men vi må jo da få trent. Og bare det har vist seg overordentlig vanskelig.

Vi hadde en fin gruppe for noen år siden. Fast dag. Fast tid. Ikke så grusomt langt å dra. Folk kom når de skulle. Frafall ble meldt i god tid. Alle var ivrige og med på treninga. Alle engasjerte seg i alle. Så rakna det. En hund døde tragisk og noen ble gamle eller skadet. Og vips var mesteparten vekk gitt.

Det er så vanskelig å lage en slik gruppe. For folk må jo ha litt ambisjoner om å prioritere treninga og å planlegge. Det har gått veldig dårlig dette året hvertfall. Det har vært masse styr for å greie å samle en gjeng til trening hver gang. Det tar mye tid å organisere og be folk å planlegge og gi beskjed osv. Jeg tror jeg kan telle på en halv hånd de gangene ingen har trekt seg rett før trening. Det er 2.5 ganger det. Kanskje bør jeg ta et hint, jeg tenker at det er ikke så mange som liker meg. Men jeg kan jo ikke være noen annen dessverre. Så jeg har enda ikke gitt opp håpet om at det er en gruppe for meg der ute. Si gjerne ifra om du som leser dette vet om noe..eller vil være med å få til noe.

Og millioner takk dere som har bedt meg med på trening dette året. Dere vet hvem dere er 🙂

Okke som, så er det avslappende at det ikke er noe vi må forberede oss til med det første hvertfall. Vi kan gå turer, trene masse kondis – både jeg og hund – og vi skal trene litt grundig på det som skurrer nå i hele vinter.

Også har vi jo selvsagt noen spennende planer.

Både på hundeaktivitetsplanet, på jobbplanet og på selve hundeplanet.

Følg med. Kanskje kommer det noe her om det.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s