Utstyr er viktig. Kropp er viktig.


Akkurat som du og jeg kjøper GoreTex og dunjakker, trenger aktive hunder også litt klær. Nei, vi snakker ikke bunad og jåleri, men klær som varmer eller tørker. Eller begge deler. 

ptrDet mest praktiske jeg har anskaffet til mine, er tørkedekken! Et kinderegg altså. Helt uunvværlig med opphold i campingvogn og nesten uunværlig på våte treningsdager.

Selv om jeg har terriere, med pels helt genialt konstruert for å bli våt og møkkete og å tørke raskt, så er det ikke bra å hive en klissvåt hund rett inn i bilen for la den ligge der og forsøke å tørke. For ikke å snakke om hvor lite bra det er når man skal sove i campingvogn eller på hotell.

received_647796002390238

Et tørkedekken fra Siccaro trekker vekk fuktighet fra pelsen på null komma svisj og holder seg tørt. Quinny er nå like stor som ChaBlis, og fikk i forrige uke sitt helt egne dekken. Og det i sandfarge, som den jålehunden hun jo er. ChaBlis og Emil kjører streit camo.

I forbindelse med sjekk hos CoolDog tok vi med oss et sånt Siccaro dekken til Quinny. ChaBlis og Emil sitt har jeg hatt i 2 år og det er helt som nytt. Emil hater jo vann, men ChaBlis synes ikke hun er våt ofte nok.

Quinny er brått og plutselig blitt over 8 måneder. Gud veit hvordan det skjedde. Men det var uansett på tide å få en gjennomgang av hundekroppen. Som dere som følger med her vet, så er ChaBlis en typisk vedlikeholdshund. Litt fordi hun er så sjukt gæren og hopper og løper overalt, litt fordi primærgangarten er galopp, men mest fordi hun har litt for rette bakben og et bevegelsesmønster som belaster ryggen mer enn ønskelig. Sånn er det å være kjapp…. Kanskje skyldes det at hun er født sånn, kanskje kan det og delvis skyldes at hun hoppet rett ned fra taket på et høyt toetasjers hus når hun var ett år. Ballen måtte hentes jo..

Quinny er bygget mye mer fordelaktig. Med skikkelige vinkler bak og foran og hun har en mer harmonisk kropp. Jeg ser imidlertid at hun er vel så gal i skogen som ChaBlis, og hun er en helt eksepsjonell hopper. Dette sliter jo på bakbeinsmusklene spesielt, og Katja fant ut at bakre biceps (heter det det tro?), må masseres og behandles litt ekstra nå som Quinny vokser. For å forebygge strekker og annet trøbbel.

dav

dav

Vi fikk og med litt påfyll til hektiske tider som står foran oss nå; Energy fra RC for raskt energipåfyll, SeaWraps fra Fish4Dogs til kos og Omega3 olje fra effectridog, en olje med utrolig høyt innhold av alt som skal til for å funke optimalt. Jeg sammenliknet med det jeg hadde fra før, noe som jeg trodde var bra, men denne inneholdt mer av alt.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s