Brukslinjer i hovedrollen i Sverige!


!! Grattis Zenit og Elza og Eva og Maria !!

To fantastiske Airedale har utmerket seg siste uka; En Svensk Lydnads Champion og En Årets bruks Terrier / Bruks Airedale!

Storebror SE LPCH SE RALLYCH LPIII RLD NFAM, SPHI, SPHII, SÖKHI Zenit von Erikson ble noe så fantastisk som Svensk Lydighets Ch forrige helg! Og folkens, vi snakker FCI III altså.. Det er en enorm prestasjon!

Egne begredeligheter til tross, så er det kjempegledelig å se at favorittoppdretter’n min i Norge har greid å få fram en sånn grusom konkurrent som Wayosi Eimhir Elza er blitt. Årets Bruksterrier og Årets Bruks Airedale i Sverige!

Med 2 x certpoeng i elitklass i spor, så ble det soleklar seier til SPH II SPH III Wayosi Eimhir Elza og Maria Juslin. En kuriositet er at Elza også har vært på utstilling – hele to ganger, med 2 x CK og reserve Cert som resultat.

https://wayosi.no/elza/

Elza er fra Norges første brukskull og linjene går tilbake til Tyskland og noen av forfedrene ses i både ChaBlis og Quinny sine familier.

Jeg har jo brukt meter på meter på denne bloggen – og andre steder – til å uffe og akke over hvor traaaagisk det er å avle på utstillingsmeritter og verken teste eller ta hensyn til linjenes evne til å arbeide. Ja, Airedalen er dessverre havnet i Gr 3, terriere, og det var sikkert endel forfedre som drev å rota i jorda etter mus og sånn, men historien sier ganske mye mer;

Det er krigshelter, det er store og meritterte brukshunder som også ligger bak denne rasen. I workingdog-eu, et nettsted som viser brukshunder i europa, er det faktisk 400 Airedale Terriere som står merittert med IPO3. I Norge er det ingen (men bare vent!) og i Sverige har de ikke engang lov å delta i gruppe C.

Dette viser jo at med fornuftig og svært planmessig avl, så er det mulig å vise at disseherre bjeffertene er i stand til store ting 🙂 Veldig morro.

Zenit på Finnskogen 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s