Quinny i ilden NBF


Quinny har ikke fått startet så mye pga det som skjer rundt oss. Men vi har trent. Litt sånn der forsiktig. Siste to ukene har vi startet i det vi har tenkt å drive med fremover – NBF bruks rundering og RIK. Hvor mye rundering det blir, det er vanskelig å si. Kommer an på om vi får trent.

Forrige lørdag var det hvertfall duket for debut i D rundering i Tønsberg. 100m rundering med 2 figger, 25×50 felt, hente to gjenstander, lydighet og fellesdekk 3 min, fører på 30m.

Panikktrening dagen før, for vi hadde ikke trent på å melde på ukjente, helt åpne figger og vi hadde jo igrunn heller ikke trent så mye på tomslag. Så jeg regna med at dyret kom til å dra langt og lenge uti skogen der og mulighetene for opprykk lik null og tok det som en test. Takk til Monica som heiv seg ut i skogen på kort varsel. Det var varmt og det var mygg.

Det er jo sånn at det er dumt å være trygg på en øvelse. Spesielt på unge hunder. Quinny har alltid vært stø på fellesdekk. Nå var det en ganske urolig hann som lå ved siden av og han var så vakker han, at Quinnisen rett og slett gikk bort til han en tur… Så der røyk 60 poeng… Og som vanlig gikk piffen ut av meg. Lydigheten gikk ganske OK, sånn bortsett fra at innsitt foran ble til innsitt 45 grader på siden og litt småtteri. Men poengene hadde holdt fint til opprykk OM vi hadde hatt dekken. Felt – vel, ikke trent så mye på det heller, men herregud det måtte da gå an å få henta inn en liten gjenstand hvertfall? Quinny er normalt ekstremt gjenstandsfokusert og bærer rundt på det hun kan. Men, neida. Det ble løpt mye og fort.. I 4 minutter. Null ting funnet. Jeg tror kanskje at hun trodde at det var folk hun skulle finne der. Mangla nok litt generalisering.

Så var det duket for rundering. Jeg hadde ingenting å tape på å puste rolig. Og det må jeg si at – det gikk SÅ! fint! Tomslag rett ut til venstre, rett inn. Fiiiint, langt slag på andre siden. Det rykka litt i bikkja på vei inn til meg så jeg skjønte at noen var i nærheten. Flott flyer og rett i vanskelig funn på andre siden. Over en stein og ned en helling. Nydelig melding og påvis og alt. Hun reagerte ikke på at hun ikke fikk leke med funnet sitt engang. Så var det et par sånne fine slag til – før hun forsvant vel og lenge. Kom tilbake klissvåt men med melding. Så hun hadde da dratt avsted for å bade, men funnet figurant på veien inn. Karakter 8.5p. Dette med bading straffes ganske så strengt i NBF, men at hun likevel kom med melding var en bra ting. Så – det jeg var mest urolig for, var bare tull å være urolig for og det jeg var tryggest på – se det var det ingen grunn til å være. Haha. Vi fikk godkjent og hadde vi hatt dekken iorden og en gjenstand i feltet eller ikke bading, så hadde vi rykka opp. Satser på å få til det på neste korsvei vel.

Gjenstander? Nope det har jeg ikke sett..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s