Quinny og valpene: Seks nye håp så dagens lys 29.3.


Quinny fiksa biffen, og satte tilverden seks fantastiske valper i en svisj i forgårs! Tre og en halv time, så var alle ‘pakka ut’ og tørka og lå pent på linje og spiste mat. Dette er så gøy! Dette er en drøm jeg har hatt lenge. Jeg har tenkt at Quinny har så utrolig mange kvaliteter, at de må jeg få bringe videre. Når det da i tillegg dukket opp noen sædeles flinke folk med glødende interesse for disse linjene og mine individer, så var det klart for å starte planlegginga. Jeg hadde flere kjøpere allerede før kullet var planlagt. Planen er å vise fram dette kullet!

Planen er å la de få utvikle alle de nedarvede genene sine på aller best mulig måte. Kullet er et rent von Erikson – kull. Både mor og far er ‘mekka’ i Tyskland hos Airedale Terrier von Erikson. Planen er å benytte all kunnskapen de har utviklet gjennom sine mange, mange år som oppdrettere helt der oppe!

Gjennom ca 30 år har de utviklet disse linjene i Tyskland. Ved å trene dem planmessig, titulere dem og starte dem i mesterskap. Gjennom alle disse årene har de sett så mange gode Airedale terriere og benyttet sine egenskaper til å velge de som er helt der oppe. Kun de beste hundene har fått videreføre disse genene. Det har vært strenge krav til mentalitet og helse, og hunder med snev av dårlig nervekonstitusjon eller andre brister, blir ikke brukt.

Airedale Terrieren er en gammel brukshund som i sin tid var helt der oppe blant de aller beste i Europa. De som er interesserte kjenner jo historien. Noen ble pyntet og avlet mer tilpasset utstilling, mens disse forfedrene her fikk reise til Tyskland og fikk systematisk videreutviklet alle sine medfødte bruksegenskaper.

Nå ligger noen av resultatene her hjemme hos meg på kontoret mitt. Det er jo et eventyr. Tre hanner og tre tisper holder Quinny i ånde og aner fint lite om hva de skal gjøre framover. Det er kjøpere til nesten alle, men det er fremdeles mulig å være med på morroa om du er en hundesjel med passion og treningslyst utenom det vanlige.

Link til kullinfo her: https://kristinloken.com/airedale-terrier-med-dokumenterte-bruksegenskaper/

For Quinny er dette kun en stopp på veien. Et pust i bakken på veien mot et liv med masse trening og konkurranser og utfordringer. Det er og mye som tyder på at jeg har laget meg min kommende treningshund også med dette kullet. Det blir spennende å kunne følge disse helt fra start!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s