Vind i håret i Hirtshals..


Ankommet med rullestova i Hirtshals. Liten stopp før ferden går videre til Silkeborg for å hilse på Dorte som har en hund med nesten samme aner som min. Målet med ferden er slektstreff nær? København.
Ikke min slekt altså, den er det svært få igjen i og treff arrangeres ikke.
Før avreise Larvik med Superspeed, fikk vi melding fra Kapteinen om 15-20m/s vind. I praksis betyr det stiv kuling. Jeg så for meg slingring og risting og stengte butikker og spyende pensjonister…. Vel, Kapteinen bomma stygt, og vi fikk latterlig lite bølger på overfarten. Ikke en spyende pensjonist å se..
Men nå er det snart morgen i vår parkerte rullestove.
Hirtshals Camping. Windy sted, havet skvulper rett borti her. Og det er nok her  denne 15-20 m/s vinden er… 8 på Beaufort skalaen tipper jeg. Føles som vi er på havet… Skalaen ble i sin tid laget for å beskrive hvordan vinden føltes ettersom den økte i styrke.

Her er en annen måte å si det på:

Beauforts vinskala

Styrke. Virkning

1. Gulvet er flatt.Humøret øker, underkjeven begynner å jobbe, antydning til bølger i håret.Antydning til smil i munnvikene, gulvet fremdeles flatt.
2. Litt sjøgang på gulvet, flere og flere pene jenter i lokalet, driks forekommer, høylytt tale likeså.
3. Større sjøgang, nå også ved bordene, mindre gjenstander velter eller faller ned. Dristighet og klåing på damer forekommer.
4. Sikten nedsettes. Navigasjon fungerer utilfredstillende.
5. Større bølger forekommer. Driks florerer. Talemengden øker – ordforrådet avtar. Større dristighet overfor damer, som etterhvert begynner å bli overordentlig pene, møringer begynner å snakke.
6. Sikt dårlig. Orienteringsevnen avtar.
7. Større bølger og problemer med å holde kursen. Gamle vitser sies om igjen. Alt blir morsomt. Små ødeleggelser som knuste glass forekommer. Verdensproblemer løses. Potensen avtar. Svake spyr.
8. Sikten ytterligere nedsatt. Navigasjonen ute av funksjon. Stadige kollisjoner. Flere glass går i dørken. Stoler veltes. Problemet med atombomben løses.
9. Sikt nær null. Styring ute av funksjon. Taleevnen sterkt nedsatt. Glass kastes igjennom luften. Bord veltes. Møringer snakker uhemmet. Mange spyr i krokene.Umulig å finne toalettet. Dette etableres lokalt. Mye slossing med knuste flasker. Bergensere begynner å synge. Tenner slås ut. Møringer smiler. Begivenheter noteres ikke i bevistheten.
10. Gulvet ruller stygt, Svært vanskelig å holde seg oppreist. Stolene flyr igjennom luften. Faste bord rives ned. Utkasterne kastes ut. Stadige brudd på neseben og menneskerettighetene. Mye spy. Potensen så godt som borte.
11. Umulig å holde seg oppreist. Dårlig festede gjenstander rives løs. Lamper rives ned. Politiet ankommer og forsvinner igjen. Vinduer slås ut og dører slås inn. Møringer ler. Mye blod på veggene og gulvet.
12. Større gjenstander driver i luften. Store ødeleggelser. Radiatorer rives av veggen og kastes igjennom allerede knuste vinduer. Bevistløshet forekommer. Ankomst av mere politi bagatelliseres. Benbrudd ustyrtlig morsomt. Hysterisk latter mellom oppkastbygene. Gulvplankene rives opp, Alt inventar ødelegges.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s