CoolDog Livin’ in a Box!


Foto: Janne W. Kristiansen

Ja, jeg kjenner det på kroppen innimellom. Stiv her og støl der.. Kunne trengt en tur på Spa. Og kunne trengt mer planmessig trening. Grunnen til at jeg blir støl er at jeg driver med aktiviteter som jeg sånn egentlig har litt for dårlig kondis til. Og veier litt for mange kilo for. Jo, det finnes en plan om å gå ned mer og trene mer. Men det er veldig vanskelig faktisk.  Uansett så blir jeg stiv og støl fordi jeg driver med disse aktivitetene. Men: Det er av egen fri vilje. Ingen presser meg. Da er det verre med hundene våre. De er med på det VI vil de skal være med på. Fordi VI har lyst til å oppnå noe med dem. Og de yter 110%. Alltid. Hunder er ikke ‘late’ eller ‘gir fingern’. De har ikke vondt i viljen. Er det noe de ikke gjør sånn du hadde tenkt, så er det ene og alene fordi du ikke har lært dem det riktig eller fordi det ligger utenfor deres mestringsfelt.  

FF6A4852
Katja Petrell er innehaver av CoolDog og utøvende muskelterapeut og diplomert massør. Her sjekkes og knas ChaBlis sine stramme terriermuskler.

Hvem fortjener SPA da?

 

FF6A4804
Her måles muskelbredden for å se hvor rehabilitert ChaBlis sitt bakben er etter skaden i vinter. Katja konstaterer at det fremdeles er forskjeller på nesten en cm. Dette er viktig å få bygget opp igjen. På tredemøllen kan vi belaste akkurat der vi vil styrke muskulaturen.

ChaBlis sendes dag etter dag ut på forskjellig type trening, enten på lydighetsbanen eller i skog og mark. OG ja, hun elsker det men det belaster kroppen hennes. Hun styrter ut i vilniss, bakker og steinur – bare fordi jeg ber henne om det. Bare fordi jeg har lagt et menneske eller en ting et vrient sted uti vilnisset.

 

Bare fordi jeg har tenkt å konkurrere med henne og fordi jeg har tenkt hun skal være med i Norske Redningshunder og finne bortgåtte folk. Hun må gå ganske lenge med hodet i underlig vinkel og ryggen halvveis vridd på min venstre side, bare fordi jeg skal ha poeng i en konkurranse. Ja, jeg er enig i at det er underlige saker og ting vi driver med. Men dere; hvem fortjener SPA da?

Så vi har lagt opp et treningsopplegg der vi drar til Katja Petrell som er diplomert hundemassør og rehabiliteringsterapeut på hund en gang i uka. Også trener vi styrketrening ekstra ved siden av det. Vi bærer kløv, drar kjetting eller svømmer med mansjetter i skogstjern. Sa jeg vi? Ja altså – ikke jeg, men hundene. Emil er og med såklart. Tenker at det vil føre til mer trening på meg også etter hvert da

FF6A5226

Hos Katja er det vanntredemølle! Et svært ‘akvarium’ for hund med tekniske innretninger 😉 Det er en liten datamaskin. En x Box for trening! Der kan man velge hvilke muskler hundene skal trene. Man kan regulere farten på tredemøllebåndet og dermed hvor lange og raske steg det blir. Man kan regulere vannstanden slik at motstanden kommer i forskjellige høyder oppover bena og slik at skrittlengden varieres. Man kan og kjøre på vannjet! Motstrøm altså, slik at det blir tyngre for hunden å jobbe.

Det ser veldig rart ut med en hund som går inne i en svær glasstank. Men både ChaBlis og Emil syns det var gøy! En utfordring å måtte gå og gå og ikke komme noen vei. Og blir de distrahert og for eksempel ser på noe så hender det at de glemmer å gå.. Også seiler de bakover og må jobbe seg fram igjen. De bruker både hode og kropp på nye måter, så etter en behandlingstime hos Katja er det riiiimelig stille i fjøset her på Kjellstad.

Jeg tenker å blogge litt etter hvert besøk hos Katja på CoolDog. Fortelle om fremgang og de forskjellige treningsmetodene vi benytter. Ja det blir innlegg for spesielt interesserte. Men – sånn er i grunn denne bloggen også da.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s