Quinny & ChaBlis trener: mot IGP2


Ingen trening ingen tittel.. Vel ligger det mye gode gener og egenskaper i Quinny og ChaBlis, men det må likevel trenes en hel del. I helgen har vi vært på seminar med Svenn C Hauge, en merittert og flink instruktør. Han sa etter endt kurs at – vel, han kan ikke trylle men nå burde det meste være i boks til prøven om ikke så lenge.

Stooor fangst!

ChaBlis har et mye bredere treningsgrunnlag enn Quinny, så det er mest Quinny som har trent i helgen. Forskjellen på IGP1 og IGP2 er ikke så stor. Det er et ekstra overfall og dermed en ekstra slipp kommando, det er noe som heter ryggtransport – dvs at hund og fører skal gå bak figuranten. Og det er en litt lenger motprøve og noe strengere bedømmelse, spesielt ift det som fører – dvs jeg – gjør.

Quinny sine naturlige anlegg hjelper godt på vei her, men hun har jo og noen anlegg som ikke akkurat hjelper. Hun er jo konstant født for tidlig og kommer da med alt hun har. Men det skyldes vel igrunn lite trening. Og litt for mye, er da mye bedre enn for lite, tenker jeg. Selve rygg transporten har vi vært for sene med å trene inn ordentlig, så det ble en shortcut der. Men heller safe enn spektakulært, til vår første 2 er prøve, tenker jeg. Vi får legge på litt bensin på bålet etterhvert.

Planen vår er etterhvert å ta IGP3 sånn at vi faktisk kan konkurrere, men det er endel mer å jobbe med før vi kommer dit. Liten treningsvideo her:

Takk til NSchkl Romerike for flott arrangert seminar!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s