B – godkjenning i boks


1902949_771298289624411_1292775406141386839_nFoto: Geir Hed/Opp.

Igår ble ChaBlis B godkjent i Norske redningshunder. Det er delgodkjenning på veien mot selveste A godkjenningen og viser at hun har gode søksevner hun er flink til å bruke på forskjellige måter. Hun har og vist at hun jobber med høy intensitet som også varer lenge. Det er egenskaper som en redningshund er avhengig av å ha, da en redningsaksjon kan dra godt ut i lengde. Det kan være mørkt og regn og det kan være krevende terreng og man vet aldri hva man finner eller om man finner.

For å bli B godkjent har vi gjort dette:

– Gått opp til to prøver: * Rundering – finne to folk gjemt i skogen i et område på 100x400m – tid: 20 minutter. * Spor – 500m med tre små gjenstander og en litt større ting i slutten, tid: 30 minutter.

– Vært på fire dagers samling – ukas arbeid – der vi ble prøvet i og måtte bestå blant annet 2,4 km spor, 24 timer gammelt spor, kryssende spor, 400x400m teigsøk med en person gjemt, paralellsøk, oppsøk fra gjenstand og bil, runderingsmelding på gjenstand og vi var med på en liksomaksjon. Les mer om ukas arbeid her.

Den opprinnelige planen med ChaBlis var nettopp å bruke henne som redningshund. Vi har improvisert endel, trent mye alene etc da det av forskjellige grunner har vært vanskelig for oss å finne et lag å trene i. Endelig  har vi funnet et lag i Vestfold som har ønsket oss velkomne med åpne armer og hjulpet oss den lille biten som gjensto for å få til disse prøvene. Ellers så har vi trent med forskjellige flinke folk, Asker Hundeklubb og endel privat her og der. Det er heller ikke å se bort fra at vi synes at lydighet og konkurranser i bruks er morro så vi driver vekselbruk. Det ene griper uansett inn i det andre og alt handler om samarbeid.

ChaBlis er enda ung, 21 mnd og vi har ikke tenkt å storme fram og godkjenne til sommeren. Nå skal vi bygge mer solid fundament og erfaring og jobbe jevnt og trutt videre. Vi skal etterhvert opp til prøver i feltsøk og mørkerundering. Det er heller ikke å stikke under en stol at jeg er i for dårlig form, så et stykke arbeid må legges ned der.

IMG_4541

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s