Hund er hund


Siste runderingsstevne iår. Arenaen var Halden der mye rart har skjedd før. Hatt riiimelig høye skuldre der altså, mistet opprykket opptil flere ganger av dustete grunner. Var ganske så avslappet denne gangen, siden det egentlig ikke var så mye som sto på spill. Kr 350,- for en ferdigtråkka runderingsløypa med figuranter,et svært ferdigtråkka felt og en fullt utstyrt lydighetsbane; syns det er mye for penga jeg. Jeg skulle jobbe med oppførsel i lydigheten og ja, generelt skulle det være et treningsstevne. Et opprykk til A lå for langt unna, og herregud hva skal vi der å gjøre nå? Det får vi ta til våren. Terpe detaljer i vinter også; Så blir det VOILA til våren! 

Glade lille felthund :))
Glade lille felthund :))

En terrier runderer. Så jeg antar at det ble for lite Møllers Tran… jeg glemte å tenke og forberede meg til runderinga… Hadde trukket nr 1 og det har jo gått så utrolig bra i det siste, så jeg tuslet inn i løypa og sendte hunden ut på den verste siden, rett i furuskauen. Ble litt sjokkert da hun kom rett tilbake…. og enda litt mer sjokkert da neste slag også ble litt ‘trangt’. Var inne på de gamle tankene om at ‘guuuud, det er noe feil med hunden min!’ Tenkte så at OK da får jeg slippe henne litt, la henne jobbe uten så mye mas fra meg. AKKURAT det jeg ikke skal gjøre. AKKURAT det jeg har brent meg på før. Erremulig? Uff og æsj og urk asså! Vi har et system, jeg må holde meg til det, ikke endre så mye sånn plutselig. Og hvertfall ikke i sånt terreng med tett skau, koller, små stup og myr.. Og en midtlinje som kun er markert med sløyfer. Hallo? Er det virkelig ingen hjemme??? Spørs om ikke terrier’n tok ansvaret når kjerringa på midtlinja meldte pass, gitt. Joa, det var tilløp til noen bra flyere og hun kom med nydelige meldinger.Og hun kjørte på med full speed og ekstra full speed.

Dårlig i magen? Søkte som en gud og fant absolutt alt hun skulle finne. Og litt til. Et av skogens større dyr hadde utvilsomt spist noe det ikke skulle og valgt å avlevere hele dritthaugen 10 m fra stien, rett i glaninga for både meg og dommeren. Og igjen; erremulig? ChaBlis legger seg og baaaaader i dritten, spreller med beina, ruller rundt og kooooooser seg. Selv om jeg står og hyler på midtlinja at det er en konkurranse på gang her borte… Dommer’n trøkka ut en 7’er… Før neste runderingskonkurranse skal dette leses og huskes.

Lydighet. Den mørke baksiden. Her kan vi litt, men det er ikke så mye vi har fått til i B hittil. ChaBlis har en naturlig trøkk. Men denne trøkken har det med å komme ut både i beina og foran.. Så nøkkelen er helt klart å få henne i rett modus. Jeg tok en sjans idag og varma opp noe fryktelig. Lekte masse og løp og løp. Så la jeg henne ned og gikk før henne inn i ringen. Ropte henne inn når jeg var klar og dommerstanden var ferdig med tjatringa. Ja! Det fungerte ganske bra altså. Hun var PÅ i hele foten. Ja, det var litt pip og det var litt pendling og skeive vendinger. Men mesteparten av trekket, sto nok jeg for. Høyre holdt ble venstre holdt også videre…. Dyret ble ikke sittende på neste øvelse, som er innkalling med stå fra 50m…. Det ga meg en sjanse til å snakke litt alvor og forklare at jeg bestemmer fra nå av. Ja jeg var streng og morsk, og det funka som bare det! Jeg legger henne ned mellom hver øvelse og kaller henne inn når jeg er klar. På krypen har det skjedd ettellerannet – den funker dårlig – men ellers; vi hadde det morro og fikk poeng på fremadsendinga for første gang. Fin oppkjøring til C sporstevne imorgen.

Felt. Fysøren. What a dog. 50×50, 6 gjenstander. Hun plukker de fire hun skal på rekordtid: 1.35 min!!! Det er helt rått. 9,5p! Trekk for et grepskifte/tygg.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s