Tjene til livets opphold


ChaBlis har kostet meg mye penger til nå. Vi har vært både her og der og på kurs og konkurranser og hun spiser dyr mat og går til massasje osv. Så nå tenker jeg at tiden er kommet for å betale for føden. Jeg tenker at vi skal tjene penger på å finne veggedyr i hus. Så vi jobber langsiktig mot å kunne detektere veggedyr.

Veggedyr er noen fæle vesener. De kryper inn i kofferten din i varmere
land og vips, så er de ettellerannet sted i huset ditt! Man vet ikke hvor de oppholder seg og de er som regel resistente mot det meste.

Og her kommer ChaBlis inn! Etter en del treninger ser det ut til at hun har skjønt at det er veggedyrlukt hun skal markere på. Første trening med søk i kjeller lurte jeg på om ikke hun bare markerte på vattdotten, men idag så vi tydelig at det var veggedyrlukta for det var og papirbiter på kassene der lukta var lagt.

Idag var første gang på kasser stablet oppover vegg og hun jobber fantastisk fint og systematisk. Stor jobb for mellomstor hund. Tar tid å komme gjennom alle, men det var kun små tegn til frustrasjon iløpet av ganske lang søkstid. Vattdotten med veggedyr er bare noen millimeter i diameter og dyttet godt inn i hullene i kassen.

Er spent på fortsettelsen!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s