Fått trent på ‘alt’.


Onsdag ble en fiiiin dag som startet med legetime i Lillestrøm og endte med pinnefelt i solnedgang. Mellom der rakk vi både det ene og det andre. Dette året har vi mange mål og det blir mye trening – og mye forskjellig trening, Kjekt med lege bare ti minutter unna der vi pleier å trene med Hilde og co! Barmark og lykke og nydelig vær. Nesten bare morsomme ting idag altså; Gresspor, rundering på gjenstander og pinnefelt. Lege er ikke så kult men må til om jeg skal få meg jobb igjen.

Gresspor

Vi skal opp til A prøve i NRH iår, vi skal være med i The Challenge og vi skal opp til NBF B – spor (minst).IMG_8814 Dette betyr hhv 1000m 3-4 timers liggetid spor, Ca 4000m spor med ukjent liggetid og 600m spor med 6 pinner i. I det siste har vi gått mest asfaltspor, så et gresspor med kort liggetid ble ikke store utfordringen for Frøken Hund. Sporet hadde flere 90 graders vinkler, en spissvinkel og endel krappe svinger. Hadde lagt ut 6 pinner og laget to markerte kryssinger. I tillegg ble sporet avsluttet på asfalt, der både jeg og mange andre og et par hunder hadde passert. Før start jobber vi mye med modus. Her, som i foten, skal fokusknappen på før noe som helst skjer. Samme gjør jeg etter hvert pinnefunn og. Note to self – husk dette. Alltid. Farta ble  tålelig, litt tilløp til stress, men da får ikke frøkna gå en meter og jeg korrigerer bestemt og hun må ligge. Utrolig hvor fort det går inn. Så dette med å aldri korrigere i sporet gjelder hvertfall ikke ChaBlis. Jeg opplever at hun går mye bedre når hun får beskjed. Rammes inn her også altså, som i alt annet. Pinnene ble funnet! Ikke noe surr. Kryssingene før veien gikk kjempebra! Men det ble rot på veien med så mange kryssinger. Jeg gjorde en feil der. Burde ventet henne ut istedenfor å hjelpe henne. Men; Er godt fornøyd.

Emil gikk og spor. Ikke fullt så interessant syntes Emilsen. Når godbitene stoppet opp, var det viktigere å passe på nabolaget osv. Sånn er det av og til. Ikke alltid Emilsen virker 😉

Rundering

I Challenge og i NRH brukes gjenstander i runderinga. Dette hadde jeg ikke trent på siden B kurset i forfjor, så var litt spent. Kåpe i tre rett ut for start i en liten dal der ingen hunder av en eller annen merkelig grunn ikke vil gå. Vel, ChaBlis gikk i en rasende fart, meldte nydelig, sitter og holder på midtlinja og venter på meg på påviset. Når jeg sier ‘vise’, går hun mot kåpa og peker. Akkurat som hun skal. Veldig, veldig, veldig fornøyd!

Kjørte så endel tomslag. Gikk så bra at det ble nesten kjedelig;) Hun søker meg kjempefint, passerer (ganske!) nær, dog med et tilløp til litt avstand (husk å trene på det!). Finner liggeunderlag oppe i tre. Melder flott osv. Og når jeg kommer ut, sitter hun og peker med nesa rett opp mot liggeunderlaget 😉 Enda flere flotte, tomme slag også blir bikkja der ute en goood stund. Jeg har hengt ballen i et tre 🙂 Dette er det ‘alle’ driver med fortiden for å få hunden til å gå rett ut selv om hun ikke har noen fert. Hun kommer tilbake på innkallinga mi og jeg blir med ut. Hun formerlig går rundt på to bein derute for å rekognosere ferten av ballen. Akkurat som at dette er for godt til å være sant! Ballen er verdens aller aller viktigste ting for Frk Hund og kanskje det virket som at det var for godt til å være sant at det faktisk hang en BALL i treet?? Vel, henger opp ballen igjen og sender på nytt. Bikkja mi kan godt være gæren og utålmodig til tider, men dum er hun ikke. Rett på ballen og rett inn. Og dett var dett. Flott økt. Nesten litt for flott… For læringa skjer jo når et problem dukker opp. Mange som glemmer det.

Pinnefelt

I Challenge er det felt med små, små gjenstander. Hvert år har det vært små pinner. Vi skal og ha feltprøve i NRH og dette er også små ting. La ut rundt 10 pinner i et forholdsvis smalt felt med litt busker og litt trær. ChaBlis er en usedvanlig god felthund som i konkurranse sjeldent får dårligere karakter enn 9. 10 har vi fått mange ganger. Men pinnene er så mye mindre at jeg ser hun må bruke en annerledes søksmetode. Det har gått litt trått til nå, men ikveld så det ut til å ha løsna. Hun søker i fin fart, drar langt ut og er systematisk. De tre-fire første kommer i ekspressfart også må hun jobbe mer for de fire siste. Helt naturlig da det er mer glissent med pinner. Men hun jobber hele tiden i jevn fart. Hun stopper ikke opp, hun kommer ikke inn til meg for å få hjelp,men det gjør hun ikke vanligvis heller. I dag greide jeg å få noen vellykkede avleveringer også. (Vårt svake punkt). Liten film på YouTube

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s