Pangsucce


Hurra. Vi er over det verste! De siste månedene med målrettet og riktig trening på skudd har båret frukter! På skuddseminar i helgen med Gunn Anita Winkler, har ChaBlis vist oss at angstreaksjonen på skudd er vekk! Hun har fått skudd fra alle retninger og i alle varianter i helgen og vist at hun ikke bærer med seg noe negativt. Vet et tilfelle lå hun 8 minutter, der et skudd ble avfyrt midt i. Ved et annet tilfelle lå hun mens skuddene haglet, for å se om hun bygget stress med større påkjenninger. sketch-1438361464909

I fjor var jeg så dum å kjøre en unødvendig Funksjonsanalyse på ChaBlis, der ting gikk over styr. Hun hadde tidligere vist seg å ikke reagere på skudd, både i off MH test, i uoff. FA test og i andre situasjoner – dvs fellesdekk og nyttårsaften. I denne testen viser filmen at hun drar med seg reaksjon fra tidligere momenter og flere ganger går inn i nytt moment med hengende hale og triste ører:  Her er film fra skuddene  .

Dette førte til at hun viste svært liten interesse for å oppholde seg der skudd ble avfyrt, noe som igjen ga store problemer i konkurranser.

Jeg tenkte det var smart å ha en offisiell FA, siden jeg lurte litt på om hun skulle bli vekterhund. At jeg som har lært så mye om sånne tester tidligere, kunne være en kronidiot og gå inn og stole blindt på dommere, kan jeg ikke skjønne den dag i dag. Det er alltid eier som har ansvaret. Jeg skal alltid beskytte hunden min. Og jeg tilgir ikke meg selv for å ha påført hunden min redsler på den måten.

Anyway! Nå er det igjen fryd og gammen. I helgen fikk vi se resultater av tre måneder med tålmodig trening. Jeg er veldig optimistisk mtp start i kl B og den store brukshundprøven til høsten ‘The Challenge’. Her er det viktig at hundene ikke er redd for skudd, da de skal ligge i 5 minutter med fører i skjul.

Her kan man se hvor fint det gikk  Liten snutt fra helgen !

Mange millioner takk til Gunn Anita Winkler som har hjulpet meg med å finne ut av hvordan dette skulle løses!

 

Én kommentar til “Pangsucce

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s