Challenge 2016 – Bring it On!


An englishman in New York…eller…en maur blant elefanter.. Ja, omtrent sånn følte vi det her på Sølen under trekningen til det som kalles verdens hardeste brukshund prøve- The Challenge 2016! For der satt folk med mange Norgesmesterskap og Nordiske mesterskap på baken, der var det folk med mange mange mange år med redningshund og lange liv med aktiv hundetrening generelt… også vi da, ChaBlis og jeg. 41 startende! 14 nykommere iår og hele 12 forskjellige raser. Ja, ChaBlis er eneste

Dagen før vi kom hadde vi gjennomgang av ChaBlis hos CoolDog Katja Petrell. Katja dro og strakk og klemte og masserte, slik at den knallstramme terrier kroppen ikke skulle pådra seg noen skader her på Sølen. Vi har jo trent mye og hardt de siste uker og måneder og det skal så lite til.. En stiv muskel, en feil bevegelse… 

Denne bikkja mi er jo en kruttønne som alltid gir ALT hun kan og gjerne mer enn det også. Avogtil går der på bekostning av kroppen… 

Vi trakk nr 35. Det vil si at vi skal gå feltsøk 50×50 kl 10:00, lydighet kl 11:40. I lydigheten er ‘apport av fremmed gjenstand’ et sykkeldekk! Det morsomste ChaBlis vet er å leke med det, så her ligger det an til pris for mest kreative apport… 

1 km rundering er ikke før kl 14:45. Jeg vet ikke hvordan det vil slå ut å starte rundering så seint. Her er det ingen midtlinjesti, kun en merkebåndtrase som jo vil gi mye fert utover dagen… 

Lørdag er det først fellesdekk med skudd og skjult fører, noe vi står over fordi jeg ikke har fått henne til å ligge med skjult fører på veldig lenge. Vårt påførte skudd – traume anser jeg som ganske kurert, men siden jeg var så idiotisk å legge henne i en dekk med skudd ifjor før hun var kurert, må jeg altså slite med dekken en stund til. Liker ikke 😦 

Etter dekken er det felles pinnefelt med skudd, noe jeg ser ganske så lyst på. ‘Bittesmå pinner i felt er kult’, hilsen ChaBlis.

Også….blir resten av lørdagen enten tilbrakt med noen øl foran direkteoverført sending fra de 15 beste som går spor på mellom 3 og 6 km… I aller aller beste fall – blir den tilbrakt i sporet….  men da trenger vi svært mye flaks og en utrolig bra dag. 

Morro blir det åkke som! 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s